Google Mijn Bedrijf onmisbaar in je Local SEO strategie - Bart Daems

Google Mijn Bedrijf: onmisbaar in je Local SEO strategie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijft steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes en blogs!

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn bedrijf (Google My Business) is een gratis tool van Google die bedrijven helpt om hun online aanwezigheid te verbeteren en om hun bedrijf beter te laten scoren in de lokale zoekresultaten van Google.

Met Google Mijn Bedrijf kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun contactgegevens, openingstijden, foto’s en andere relevante informatie delen met potentiële klanten.
Ook is het mogelijk om posts te maken, producten en diensten toe te voegen, of een basis webpagina op te maken.

Hier liggen natuurlijk heel wat waardevolle kansen op vlak van Local SEO, aangezien de informatie – zeker als het regelmatig wordt geüpdatet – mee bijdraagt aan de zoekresultaten in die andere tool van Google: de zoekmachine.

 

Lokaal gevonden worden door Google Mijn Bedrijf

Lokale vindbaarheid is het vermogen van een bedrijf om gevonden te worden in de lokale zoekresultaten van Google wanneer mensen zoeken naar producten of diensten in de buurt.

Het is vooral belangrijk voor kleine bedrijven die afhankelijk zijn van lokale klanten, zoals restaurants, winkels en dienstverleners.

Door gebruik te maken van Google My Business kun je ervoor zorgen dat je bedrijf beter gevonden wordt door mensen in de buurt.
Dit kan bijvoorbeeld door het invullen van je bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer op je Google Mijn Bedrijf-profiel, het toevoegen van foto’s en het vermelden van je openingstijden.

Door deze informatie up-to-date te houden, kunnen mensen gemakkelijk contact met je opnemen en weten ze wanneer je bedrijf open is.
Daarnaast kun je ook gebruik maken van Local SEO technieken (Search Engine Optimization) om ervoor te zorgen dat je bedrijf beter gevonden wordt in de lokale zoekresultaten.

Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van lokale trefwoorden in je websitecontent, het vermelden van je adres-, openingsuren-, en websitegegevens op bedrijfsportalen, en door het verkrijgen van lokale backlinks van andere relevante websites.

 

De kracht van reviews in Google Mijn Bedrijf

Een van de belangrijkste aspecten van Google Mijn Bedrijf zijn de reviews die klanten kunnen achterlaten.
Reviews zijn belangrijk omdat ze klanten helpen om een beslissing te nemen over of ze bij jouw bedrijf willen kopen of niet.

Als je veel positieve reviews hebt, geeft dit mensen het vertrouwen om bij jou te kopen.
Aan de andere kant, als je slechte of gemiddelde reviews hebt, kan dit mensen afschrikken om bij jou te kopen.
want wees eens eerlijk: dit doe jij toch ook?

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk positieve reviews krijgt.
Dit kan door in eerste instantie een TOP klantenservice te bieden en ervoor te zorgen dat mensen tevreden zijn met wat je aanbiedt.

Je kunt ook aan klanten vragen om een review achter te laten op je Google Mijn Bedrijf-profiel.
Dit kan je doen door bijvoorbeeld een kaartje met een link naar je profiel mee te geven met de aankoop of door een email te sturen naar klanten die recentelijk bij je hebben gekocht.

 

Waar vind ik Google Mijn Bedrijf?

Als je je aanmeldt voor Google Mijn Bedrijf en je profiel invult en onderhoudt, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf beter gevonden wordt door mensen in de buurt die op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt.

Dit kan leiden tot meer bezoekers op je website, meer telefoontjes en meer bezoekers in je winkel of praktijk.
Het is dus zeker de moeite waard om Google Mijn Bedrijf te gebruiken als je wilt dat je bedrijf beter gevonden wordt in de lokale zoekresultaten van Google.

Alle info om jouw bedrijfsprofiel aan te maken vind je hier.

 

Succes!

 

Kan jouw onderneming hulp van een Business Coach gebruiken?

Neem contact op voor meer info of een vrijblijvende afspraak

 

Download dit GRATIS ebook vol Tips & Tricks voor ondernemers!

 
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *