Hoe Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) je kan helpen als verkoper - Coach Ondernemers

Hoe Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) je kan helpen als verkoper

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijft steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes en blogs!

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)?

NLP is een methode om de manier waarop we denken, communiceren en ons gedragen te verbeteren.

NLP werd ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder in de jaren 70 en is gebaseerd op de relatie tussen onze neurologie (hoe we denken en voelen), taal (hoe we communiceren) en gedrag (hoe we handelen).

Een van de belangrijkste principes van NLP is dat ons gedrag en onze emoties worden beïnvloed door de manier waarop we onze ervaringen in ons brein opslaan en verwerken.

Met NLP kunnen we leren hoe we deze processen kunnen beheersen en veranderen om betere resultaten te bereiken in ons leven.

Vele gekende motivatiecoaches passen NLP technieken toe in hun programma’s. Denk maar aan Tony Robbins of Emile Ratelband.

 

NLP in de verkoop

Als verkoper is het belangrijk om te begrijpen hoe de geest van je potentiële klanten werkt.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een krachtige tool die je kan helpen om beter te begrijpen hoe de geest van jouw klanten werkt en hoe je hierop kunt inspelen om meer verkoop te genereren.

Let wel, dit is niet hetzelfde als manipuleren.
Bewust manipuleren en sturen is absoluut niet wat een goede verkoper doet en af te raden als je mikt op langdurige en stabiele klantrelaties.

 

Begrijp je klanten door NLP

Een van de belangrijkste aspecten van NLP is het begrijpen van de taalpatronen van de persoon met wie je communiceert.
Door te luisteren naar de woorden die ze gebruiken en hoe ze deze gebruiken, kun je de behoeften en emoties van de persoon beter begrijpen en hierop inspelen.

Je kunt NLP-technieken gebruiken om dezelfde taalpatronen te gebruiken om je boodschap over te brengen en zo een betere connectie te maken met de klant.

 

NLP geeft inzichten in non-verbale communicatie

Een ander belangrijk aspect van NLP is het begrijpen van non-verbale communicatie.
Als verkoper is het cruciaal om te letten op de non-verbale signalen van de klant, zoals hun lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.

Door deze signalen te lezen, kun je beter begrijpen hoe de klant zich voelt en wat ze willen, zelfs als ze het niet met concrete woorden zeggen.

 

NLP technieken om de klant écht te begrijpen

Met NLP-technieken kun je ook de overtuigingen en waarden van de klant begrijpen.

Door te begrijpen wat belangrijk is voor de klant, kun je je verkoopstrategie aanpassen en de toegevoegde waarde van jouw product of dienst in functie van de klant zijn situatie beter benadrukken.
Je kunt NLP-technieken gebruiken om de persoonlijke waarden van de klant in je verkoopgesprek te integreren en zo een sterke emotionele connectie te maken.

Een ander belangrijk aspect van NLP is het begrijpen van de innerlijke beelden en stemmen van de klant.
Door te luisteren naar de manier waarop de klant over hun problemen praat, kun je de beelden en geluiden identificeren die ze in hun hoofd hebben.

Door deze innerlijke beelden en stemmen te begrijpen, kun je de klant helpen deze te veranderen en ze zo te helpen hun uitdagingen op te lossen.

 

Samengevat

Als verkoper kan NLP een geweldige tool zijn om je te helpen beter te communiceren met je klanten en hierdoor meer verkoop te genereren.

Door te begrijpen hoe de geest van je klant werkt en hoe je hierop kunt inspelen, kun je een sterke emotionele connectie maken en hen helpen hun problemen op te lossen met jouw producten of diensten.

Het leren van NLP-technieken kan enige tijd en moeite kosten, maar het kan zeker de moeite waard zijn als het je kan helpen om beter te worden in je vak als verkoper.

 

Succes!

Kan jouw onderneming hulp van een Business Coach gebruiken?

Neem contact op voor meer info of een vrijblijvende afspraak

 

Download dit GRATIS ebook vol Tips & Tricks voor ondernemers!

 
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *